FRESH-R WINNAAR VAN DE 100% GZND WONEN CHALLENGE

Succesvolle samenwerking met InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin en Reinbouw:

FRESH-R WINNAAR VAN DE 100% GZND WONEN CHALLENGE

 

Amsterdam, 31 mei 2018 … De baanbrekende toepassing van het ventilatiesysteem Fresh-r is de grote winnaar van de 100% GZND Wonen Challenge van woningcorporatie Mitros. Het winnende project droeg als titel ‘FRESH-stopt tocht, stank en schimmel zonder energieverlies in één dag’ en de inzending is gedaan vanuit een samenwerking tussen Fresh-r, gezondheidsexpert InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin als specialist in technische installaties en bouwbedrijf Reinbouw.

 

Gezond en aangenaam

Woningcorporatie Mitros schreef een challenge uit, waarin zij op zoek ging naar een oplossing die garandeert dat de huurder na een renovatie in een gezond en aangenaam binnenklimaat leeft. Van de 28 inzendingen werden er vier genomineerd. Gisteren presenteerden zij hun plannen! De baanbrekende Fresh-r toepassing met warmteterugwinning heeft gewonnen omdat iedere gebruiker hiermee kan profiteren van een gezonde luchtkwaliteit en een aangenaam klimaat binnenshuis. Ook het feit dat alles in één dag gerealiseerd kan worden bleek voor de vakjury een belangrijk argument te zijn. De winnaar kreeg een geldprijs mee naar huis en gaat in opdracht van Mitros aan de slag met een pilot project.

Winst

Edward Hissink van Fresh-r is trots: “De grootste winst van het meedoen is de ijzersterke samenwerking die erdoor tot stand is gekomen! Samen met gezondheidsexpert InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin als specialist in technische installaties en bouwbedrijf Reinbouw zijn we erin geslaagd aan alle gevraagde aspecten van de Mitros 100% Gezond Wonen Challenge te voldoen, in ons eentje was dat nooit gelukt. Ik geloof dat het feit dat alles in één dag gerealiseerd kan worden voor de vakjury de doorslag gaf; met onze oplossing hebben huurders dus weinig overlast maar wel een gezonde luchtkwaliteit en een aangenaam klimaat binnenshuis!”.

 

Stijging verkoop
Fresh-r is als een ademend raam. Het is de kleinste, eenvoudigste, intelligentste en meest energie-efficiënte ventilatie met warmteterugwinning. Omdat het gebruik maakt van koper om de warmte van de ene naar de andere luchtstroom over te dragen. Hierdoor zijn veel bredere luchtstromen mogelijk, waardoor er geen drukval in de warmtewisselaar ontstaat. Dus is er minder kracht nodig. Minder ruimte. Minder geluid. Maar meer vraag. De verkoop van de Fresh-r apparaten laten een enorme stijging zien. Fresh-r won eerder al de prestigieuze PassivHaus prijs in Duitsland en werd daarmee wereldkampioen ventileren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: