PERSUITNODIGING FILMVERTONING

MET BIJDRAGE VAN PRINS CARLOS VAN BOURBON PARMA

DOCUMENTAIRE NORMAL IS OVER IN HET KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

 

Een persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen geld, klimaat-verandering, het uitsterven van plant en diersoorten, uitputting van grondstoffen en ongelijke verdeling van welvaart. De documentaire Normal is Over van filmmaker Renée Scheltema laat niet alleen de schrijnende werkelijkheid zien, maar biedt ook veel verschillende oplossingen.

De Making of the Future Foundation organiseert op donderdag 31 mei een vertoning van deze indrukwekkende documentaire waar we u graag voor uitnodigen. Namens deze stichting zijn Prins Carlos van Bourbon Parma en professor Klaas van Egmond aanwezig.

 

FILMPRESENTATIE EN MEER

De bijeenkomst in het Koninklijke Instituut voor de Tropen is niet alleen bedoeld om de film te verspreiden maar ook om nieuwe groene projecten te starten. Het initiatief wordt tot dusver al gesteund door het WWF, Philips, eelloo, Spirit restaurants, Bieterballen en het KIT Royal Tropical Institute, waarvan CEO Mark Schneiders op 31 mei het welkomstwoord doet. Prins Carlos van Bourbon Parma en professor Klaas van Egmond, beide honoraire bestuursleden van de Making of the Future Foundation, spelen in het programma een actieve rol.

 

VAN PROBLEEM NAAR OPLOSSING

Renée Scheltema is een onafhankelijke documentairemaakster met diverse internationale TV-films op haar naam. Ze werkte als one-women crew vijf jaar aan deze film. Haar dochter, die meehielp met de montage van Normal is Over, overleed twee dagen nadat het project was afgerond. Met haar opmerking ‘Mamma, we moeten van deze movie een movement maken’ in het achterhoofd zet Renée zich nu in voor bewustwording van de complexe problematiek en het oplossen daarvan. Ze wil een vervolgdocumentaire maken die inzoomt op het implementeren van enkele oplossingen die Normal is Over aandraagt.

 

PROGRAMMA – DONDERDAG 31 MEI

20:00 – 20:15    Opening door Prins Carlos van Bourbon Parma en filmmaker Renée Scheltema

20:15 – 22:00    Vertoning Normal is Over

22:00 – 22:30    Q&A met de filmmaker onder leiding van professor Klaas van Egmond

22:30 – 23:00     Hapjes en drankjes

 

LOCATIE

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam

 

RSVP

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan aan via info@makingofthefuture.org. Vanwege het Koninklijke bezoek is het noodzakelijk dat alle aanwezigen zich vooraf registreren.

 

MEER INFORMATIE

Klik voor de persmap en fotomateriaal, de filmtrailer en de facebookpagina van de film.

 

Graag tot ziens op donderdag 31 mei!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: