DE TROPEN DEELNEMER WE FEED THE CITY 23 EN 24 JUNI: UMAMI PARK

Amsterdam, mei 2018 – Zaterdag 23 juni en zondag 24 juni staat de sprookjesachtige binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in het teken van We Feed The City. Dit foodfestival, onderdeel van het vijfdaagse stadsfestival We Make the City, richt zich op het creëren van bewustzijn rondom duurzaamheid in de voedselsector. De Tropen café en restaurant is een van de plekken waar ontmoeten, genieten en ervaren samenkomen. In het desbetreffende weekend wordt de eerste Umami Park van 2018 georganiseerd: een duurzaam, groen, gezond en exotisch foodevenement. Tijdens deze speciale We Feed The City-editie is het genieten van dumplings, Tom Kha Kai, spring rolls en veel meer moois uit Azië. Een hoogtepunt vormt de première van de documentaire Closing the Loop met een intro van een van de makers, prof. dr. Wayne Visser.

 

Food Market en Makers Market

Tijdens We Feed The City volg je interessante workshops, presentaties en staat alles tegelijkertijd in het teken van lekker eten. Partijen uit de stad en de regio krijgen tijdens Umami Park de mogelijkheid om zichzelf te presenteren; zo gaat de documentaire Closing the Loop in première in de Koningin Máxima Zaal, is er een makers markt en een food safari door de buurt. De 25 street foodies in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen maken dit smaakvolle weekend compleet. Het is allemaal onderdeel van We Make the City waarmee Amsterdam het stedelijk leven viert en met de metropoolregio werkt aan belangrijke stedelijke vraagstukken zoals klimaat, veiligheid en gezondheid. Het festival omvat 600 lokale, nationale en internationale sprekers, 150 locaties, 25 themaconferenties, 30 urban talks, 50 workshops, 30 stadsexpedities en 15 speciale evenementen, waaronder Umami Park.

 

Gratis smaakmakers festival

Het Umami Smaakmakers Festival vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni van 12.00 tot 20.00 uur, de toegang is gratis. Zie ook www.umami-park.com, meer informatie over We Feed the City is te vinden op www.wemakethe.city.

 

Over het KIT Royal Tropical Institute

De Tropen café en restaurant is onderdeel van het KIT Royal Tropical Institute, een not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking dat zich richt op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden-inkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het daarbij om het verbeteren van gezondheidszorg en van duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel. Zie ook www.kit.nl   

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: